Εισηγητές


 

Georgikopoulos

Ο Κωνσταντίνος Γεωργικόπουλος είναι σύμβουλος, ειδικός συνεργάτης & εξειδικευμένος “trainer”  στελεχών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα  και στο εξωτερικό. Πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου PACE της Νέας Υόρκης (ΜΒΑ in Marketing Management), έχει υπάρξει στέλεχος με πλέον των 25 ετών εμπειρία στον Εμπορικό, Διοικητικό και HR τομέα.

Διετέλεσε HR General Manager Greece, στην Coca-Cola 3Ε, Εμπορικός Δ/ντής στην DIAGEO – United Distillers, BEBELAC AEBE κ.α. Είναι εισηγητής εκπαιδευτικών Σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και η ενδοεπιχειρησιακή εκπαιδευτική του εμπειρία επεκτείνεται σε πλήθος εταιρειών. Η εκπαιδευτική του δραστηριότητα υπερβαίνει τις 5000 ώρες τα τελευταία 10 χρόνια και μόνο.

Είναι μέλος πολλών οργανισμών (ΕΕΔΕ, ΑΜΑ κ.α.), όπως επίσης “certified assessor” για το IIP-(Investor in People) μοντέλο πιστοποίησης.


 

dousisfoto

Ο Νίκος Δούσης είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κατέχει πτυχίο Executive MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών.

Τα τελευταία 4 χρόνια δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων στην ανάπτυξη πελατολογίων ιδιαίτερα εταιρικών, τη βελτίωση λειτουργιών σχετικά με τη εξυπηρέτηση του πελάτη, την αποδοτικότητα των πωλήσεων. Νωρίτερα, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Infoassist (Contact Center) υλοποιώντας περισσότερα από 300 έργα outsourcing. Επί σειρά ετών διηύθυνε το outsourcing επισκευαστικό κέντρο, την τεχνική υποστήριξη on site και το Call Center της ΗP και ανέλαβε την υλοποίηση διετούς προγράμματος εκπαίδευσης όλων των μεταπωλητών και συνεργατών της HP. Πιο πριν εργάστηκε σε εταιρείες πληροφορικής ως μηχανικός υποστήριξης.

Διετέλεσε μέλος του Διοκητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών. Υπήρξε μέλος της αρχικής επιτροπής σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης των Εθνικών Βραβείων Εξυπηρέτησης Πελατών. Επίσης διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Συνδέσμου Τηλεφωνικών Υπηρεσιών.

 


 

Karagiannaki_pic

Η Αγγελική Καραγιαννάκη είναι συντονίστρια του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (Athens Center for Entrepreneurship and Innovation) και επιστημονική συνεργάτης του ερευνητικού κέντρου ELTRUN που λειτουργούν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το ΟΠΑ με διατριβή με τίτλο «Χρήση της Προσομοίωσης για Ανασχεδιασμό Διαδικασιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας μέσω της Τεχνολογίας RFID» και μεταπτυχιακό στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το Warwick Business School . Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, προσομοίωση, νέες τεχνολογίες, επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Κατά τα τελευταία χρόνια είχε ενεργό συμμετοχή σε πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, όπως Computers in Industry, Journal of the Operational Research Society, British Food Journal, Industrial Management and Data Systems (IMDS). Έχει δημοσιεύσει πρόσφατα ένα βιβλίο στα ελληνικά με τίτλο «Ποσοτική & Ποιοτική Μοντελοποίηση Επιχειρηματικών Διαδικασιών». Τέλος, έχει εργαστεί ως Λέκτορας (ΠΔ 407/80 ) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Kamsaris

Ο Δρ. Δημήτρης Καμσαρής κατέχει θέση Προέδρου του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου στο Κολλέγιο Bilston της Μεγάλης Βρετανίας. Ως Επισκέπτης Καθηγητής διδάσκει σε Σχολές Διοίκησης Πανεπιστημίων της Δανίας, Μεγάλης Βρετανίας, Ελβετίας Κύπρου και Ελλάδας. Επαγγελματικά, κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου σε κοινοπραξία κατασκευαστικών επιχειρήσεων (Project Management) και έχει διατελέσει ανώτατος διοικητικός διευθυντής στην Αθήνα 2004 και Coca-Cola. Σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος διοίκησης σε επιχειρήσεις της Αγγλίας και της Κύπρου.


karatrantosfoto

Ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος είναι διεθνολόγος με ειδικότητα στα ζητήματα ασφάλειας , διαχείρισης αβεβαιότητας και ασύμμετρων απειλών.  Διδάσκει στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και  είναι υποψήφιος διδάκτορας σε ζητήματα Ευρωπαϊκής ασφάλειας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Ευρωπαϊκές και διεθνείς σπουδές. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με την εκπαίδευση ενηλίκων, κυρίως στον τομέα του σχεδιασμού, της εποπτείας και της υλοποίησης εντατικών επαγγελματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους τομείς της επικοινωνίας, της δημιουργίας και της διαχείρισης των πολλαπλών εικόνων και της διαχείρισης κρίσεων. Από το 2005, όταν διεκδίκησε και κέρδισε την πρώτη του χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Νεολαία,  ασχολείται με τα χρηματοδοτικά εργαλεία και την μετατροπή των ιδεών σε προϊόντα.


konstantakopoulosfoto

Ο Ανδρέας Κωνσταντακόπουλος είναι εισηγητής – εκπαιδευτής σε φορείς και επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Είναι εισηγητής στο πρόγραμμα κατάρτισης “Diploma In Negotiation” του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδευτής στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α). Με εξειδίκευση στο αντικείμενο “Διαπραγματεύσεις Κρίσεων”, έχει εκπαιδευθεί από τη New Scotland Yard και το FBI, έχει παρακολουθήσει με επιτυχία δύο προγράμματα μεταπτυχιακού επιπέδου της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην “Προαγωγή Ψυχικής Υγείας” και στην “Ανάπτυξη Ψυχοκοινωνικών Δεξιοτήτων”, έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση του προγράμματος “Επικοινωνία και Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP)” του Ε.Κ.Π.Α. και είναι απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Άμυνας στις Στρατηγικές και Αμυντικές Σπουδές.

 Stephanos-Economides-photo-2

 

Ο Στέφανος Οικονομίδης είναι κάτοχος MSc in Marketing (Distinction) από το University of Stirling και Chartered Marketer από το Chartered Institute of Marketing.  Διαθέτει πολυετή εμπειρία ως διευθυντικό στέλεχος marketing σε Ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες.  Είναι certified practitioner στο NLP.   Στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης δραστηριοποιείται τα τελευταία 10 έτη με περισσότερες από 2.000 ώρες διδασκαλίας.  Το 2013 δημιούργησε την εταιρία SEO In Greece (http://www.seoingreece.org) η οποία παρέχει υπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδων με white hat seo.


Manioudaki

H Σάντρα Μανιουδάκη  είναι Διευθύντρια Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας στο Διεθνή Οργανισμό EPLO που ασχολείται με Εκπαιδευτικά Προγράμματα & Εκδόσεις στο χώρο του Ευρ. Δημοσίου Δικαίου.  Παράλληλα από το 2012 εκπαιδεύει επαγγελματίες σε Μάρκετινγκ, Eξαγωγές, πωλήσεις, Management, Εξυπηρέτηση Πελατών, & Επικοινωνία ενώ αναλαμβάνει projects ως Σύμβουλος  Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων εμπορικής διεύθυνσης: Διαφήμιση, Προώθηση, Διοργάνωση Συνεδρίων και μεγάλων events,  Δημόσιες Σχέσεις, DirectMarketing & Social Media και κατέχοντας υψηλές θέσεις ευθύνης στη διαφημιστική αγορά, σε εξαγωγικό εμπόριο, project coordination σε κορυφαία  προγράμματα διεθνών σχέσεων, διεύθυνση Μάρκετινγκ και Πωλήσεων, καθώς και 2,5 χρόνια εμπειρία στη διοίκηση ενός start up.


KMarini

Η Καλλιόπη Μαρίνη είναι διακεκριμένη Ψυχολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές Κοινωνικής & Οργανωτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Surrey. στην Μ.Βρετανία και ολοκληρωμένο τετραετή κύκλο εκπαίδευσης στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία..Εργάζεται ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων Ιδιωτικά και ως Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού σε συνεργασία με την ISON Psychometrica. Συμμετέχει ως senior consultant σε έργα Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας & Ψυχομετρίας και είναι εκπαιδεύτρια και εισηγήτρια σεμιναρίων στους σχετικούς τομείς.


melidisfoto

Ο Δημήτρης Μελίδης είναι Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς.  Είναι πτυχιούχος Νομικής από το Τμήμα Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών 2-Years Master of Science MSc.  στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ αυτή τη περίοδο εκπονεί τη Διδακτορική του διατριβή (PhD. Candidate) στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μελετώντας διεπιστημονικά θέματα management, marketing και νομικής.

Ασκεί μάχιμα τη δικηγορία, διατηρεί δικηγορικό γραφείο στον Πειραιά, ενώ έχει συνεργαστεί με το Συντονιστικό Γραφείο για τη Καινοτομία του Υπουργείου Ανάπτυξης στο Public Procurement Reform Project για τη μεταρρύθμιση των δημοσίων συμβάσεων (Legal Reform, Σύστημα ΕΣΗΔΗΣ κ.α.), με το γραφείο Νομικού Συμβούλου ΓΕΕΘΑ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με το Εργαστήριο «Αγορά» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ως researcher, και ως νομικός σύμβουλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.  Παράλληλα, έχει εμπειρία σε υποθέσεις Εμπορικού Δικαίου, Ποινικού Δικαίου, Δικαίου Δημοσίων Συμβάσεων και E-procurement.  Έχει επίσης εξειδίκευση σε θέματα Αθλητικού Δικαίου (ΑΣΕΑΔ) στο οποίο έχει παρασταθεί  ως δικηγόρος ομάδων όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.   Έντυπες δημοσιεύσεις του έχουν καταχωρηθεί αρκετές φορές στις σελίδες της «Πειραϊκής Νομολογίας» (περιοδικό του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Έκδοση της Νομικής Βιβλιοθήκης).


Ο Θανάσης Νίκου έχει σπουδάσει Διοίκηση & Οικονομία, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων (Master in Business Administration) και έχει πραγματοποιήσει εκπαίδευση πιστοποιημένων εκπαιδευτών Σ.Ε.Κ. Έχει εργαστεί σε εταιρεία συμβούλων εκπαίδευσης ως υπεύθυνος σύνταξης και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε εκπαιδευτικό όμιλο ως υπεύθυνος προγραμματισμού, στον όμιλο Carrefour ως διευθυντής προσωπικού καθώς και σε άλλες μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις σε υψηλές και απαιτητικές θέσεις.


 

Aris photo

Ο Άρης Πιλιτσόπουλος είναι προπάντων ένας ταξιδιώτης στη μαγική χώρα του marketing και της επικοινωνίας. Έχοντας σπουδάσει τόσο στην Ελλάδα (ΑΣΟΕΕ) όσο και εξωτερικό (INSEAD MBA) και έχοντας δουλέψει  τόσο σε πολυεθνικές εταιρείες (Unilever, Vodafone) όσο και σε Ελληνικά  start-ups (Marketing Greece) συνεχίζει το ταξίδι του στο χώρο του marketing μέσα από τη θέση του Marketing Manager του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνούμε και καταναλώνουμε προϊόντα γιατί όπως χαρακτηριστικά  θα τον ακούσετε να λέει: «To Marketing δεν είναι ούτε τέχνη, ούτε επιστήμη… είναι τρόπος ζωής.»


Laurea SP

Ο Ανδρέας Ράικος είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Πολιτικός Επιστήμονας. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Camerino της Ιταλίας και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Ιδιωτικό Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο ‘’La Sapienza’’ της Ρώμης. Από το ίδιο πανεπιστήμιο έλαβε και το Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών με κατεύθυνση τις Διεθνείς Σχέσεις, καθώς και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Γεωπολιτική & Διεθνή Ασφάλεια.  Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.


 

eleni roka_foto

Η Ελένη Ροκά είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί επτά χρόνια στη διαφήμιση, όπου χειρίστηκε σημαντικές ελληνικές και διεθνείς εταιρίες. Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έχει ενταχθεί στην ομάδα του skywalker.gr ως Διευθύντρια Marketing.


 STAMATOPOULOS

O Κωστής Σταματόπουλος τα τελευταία 20 χρόνια ασχολείται με το σχεδιασμό και την υλοποίηση βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων με δραστηριότητες περιπέτειας για άτομα και ομάδες. Την αρχική του εκπαίδευση συμπλήρωσαν ένα ΜΒΑ από το KINGSTON University Athens, εκπαίδευση και μετεκπαίδευση στο Outward Bound Μεγάλη Βρετανία, Project Adventure Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Παράλληλα, είναι πιστοποιημένος Program Leader του International Award, Μεγάλη Βρετανία, για τη διοργάνωση προγραμμάτων προσωπικής ανάπτυξης. Σήμερα οργανώνει βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα με δραστηριότητες περιπέτειας για ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα και την Κύπρο, πανεπιστήμια και σχολεία στην Ελλάδα, με εστίαση στην ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων των ατόμων και τη βελτίωση του κλίματος και της αποτελεσματικότητας των ομάδων.


Η Ιωάννα Φωτοπούλου είναι μηχανικός, επιχειρηματίας και public speaker απο το 2008. Για την κοινωνική της δράση έχει βραβευτεί από πολλούς παγκόσμιους οργανισμούς όπως το One Young World, το Clinton Global Initiative (CGIU) και το Impact Hub. Υπήρξε πρόεδρος στο Ροταρακτ Ανατόλια και πρόεδρος σχολής στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης. Επίσης, είναι μέλος των Global Shapers toy World Economic Forum.


Η Γεθσημανή Παντελίδου σπούδασε αρχικά Marketing στο North College Thessaloniki. Δραστηριοποιήθηκε 5 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο του λιανικού εμπορίου και 6 χρόνια στον τουρισμό, καθώς επίσης 15 χρόνια ως στέλεχος στις πωλήσεις φαρμακευτικών εταιριών.

Με ενδιαφέρον για τις ανθρωπιστικές επιστήμες, σπουδάζει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η πίστη της στην στοχοπροσήλωση και στην πραγμάτωση των δυνατοτήτων του ατόμου την κάνουν διπλωματούχο Coach από το Athens Coaching Institute. Συνεχίζει την προσωπική και επαγγελματική της ανάπτυξη  κάνοντας μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.